The structural arrangements for Years 7 to 10 are:

Time	Activity/Subject Area	Duration
9:00 - 9:45 a.m.	Literacy/English	45 minutes
9:45 – 10:00 a.m.	Recess	15 minutes
10:00 – 11:30 a.m.	* Additional Curriculum Areas (see below)	90 minutes
11:30 – 12:30 p.m.	Lunch	60 minutes
12:30 – 12:45 p.m.	D.E.A.R. (Drop Everything and Read) i.e. especially novels	15 minutes
12:45 – 1:30 p.m.	Numeracy/Maths	45 minutes
1:30 – 2:00 p.m.	Physical Activities	30 minutes
2:00 – 3:00 p.m.	Complete any unfinished work; contact teachers by email	60 minutes

Day	* Additional Curriculum Areas	Duration
Monday	Science	90 minutes
Tuesday	Humanities	90 minutes
Wednesday	French (Years 7 and 8 only)	90 minutes
	Future Makers (Year 9 only)	
	Industry & Enterprise (Year 10 only)	
Thursday	Art & Technology	90 minutes
Friday	Art & Technology	90 minutes